Lema del curs 2019-2020

El nostre lema de Pastoral d’aquest curs 2019 - 2020 “Qui som jo?” neix amb la intenció d’ajudar a l’alumne a conèixer-se a sí mateix i saber quin camí pot seguir.

 

Actualment vivim en un món dinàmic, canviant, actiu, a on existeixen molts models...on sovint es creen “capes artificioses”, cuirasses que no ens deixen o amaguen “l’autèntic jo”. Per això és essencial que cadascú descobreixi qui és i sàpiga què el mou.

 

Considerem essencial que tothom conegui els seus sentiments, pensaments, sensacions, valorant les experiències que ha anat construint durant la seva vida.  Això el fa únic amb les seves qualitats i defectes. I cal acceptar-les, sense refugiar-se amb les dels altres. 

 

Acceptar les diferències pròpies i les dels altres és clau en aquesta societat per viure i conviure en un clima de respecte, tolerància i fraternitat. 

 

Volem transmetre també la importància de l’error i de l’aprendre per anar endavant i tenir esperit de descoberta i superació. Tothom ha de ser conscient que això és obrir una porta, perquè la resposta és dinàmica i està en el mateix dia a dia.

 

Animem a tota la Comunitat Educativa (famílies, alumnat i professorat) que en el tracte amb els infants i joves siguem responsables de la rellevància d’aquesta pregunta, per tal que en el dia de demà tinguin les eines necessàries per prendre les seves decisions. 

 

Durant el curs volem treballar aquests tres valors, entre d’altres:

 

  • Silenci: que permet connectar-se amb si mateix, veure qui som i donar el millor de jo mateix.
  • Esforç: imprescindible per aprofitar les capacitats personals i superar les dificultats del camí.
  • Sentit de la vida: tenir metes, un projecte, tenir il·lusions...

 

Des de la nostra tasca educativa amb els alumnes volem:

 

  • Ajudar a descobrir el seu jo
  • Ajudar a fer-se preguntes amb sentit i acompanyar-los per aconseguir respostes.
  • Potenciar en ells la capacitat de discernir tot allò que els ajuda a créixer com a persones en tots els aspectes.
  • Ajudar-los a descobrir la importància del silenci i a practicar-lo. Dins un món tan renouer com és el nostre, només el silenci és capaç de trobar espais on la interioritat i la reflexió siguin possibles.
  • Convidar-los a viure un compromís que surt de dins, com una resposta personal als desafiaments que ens planteja la vida.
  • Ajudar-los a viure una vida intensa però tranquil·la, que els permeti gaudir de tots els esdeveniments de la vida.

Sense por, obrir la mirada al llenguatge cristià i sacramental dels signes i mostrar-los a expressar-se amb ells mitjançant l’oració.

Suscribirse a Sindicar